Geen centrale opslag vingerafdrukken

Bij het aanvragen van een paspoort moeten mensen tegenwoordig een vingerafdruk inleveren, die wordt opgeslagen op een chip in het paspoort. Minister Donner wilde die vingerafdrukken ook opslaan in een centrale database. De tweede kamer heeft op 27 april 2011 besloten hier een stokje voor te steken.

Aan het opslaan van biometrische eigenschappen in een centrale database zijn allerlei bezwaren verbonden. Het belangrijkste bewaar is dat men niet kan garanderen dat er met deze gegevens geen misbruik wordt gemaakt. Met het opstellen en invoeren van de benodigde veiligheidsprocedures bereikt men niet dat persoonsgegevens en biometrische gegevens, gegarandeerd, niet openbaar zullen worden.

0 Responses to “Geen centrale opslag vingerafdrukken”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Adres

Bijsterveld informatiemanagement
Kennedystraat 7
6566DX Millingen aan de Rijn
info@bijsterveld.im
+31 (0)6 55174673

%d bloggers liken dit: